KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

22 Mayıs 2018 Salı

Endüstri 4.0 Nedir?


Endüstri 4.0 Nedir? Bizim İçin Yararları Nelerdir

Sanayi devriminin başlamasıyla ilk kullanılan makineler buharlı makinelerdi ve ardından elektriğin üretilmesi ve kullanılmaya başlanmasıyla elektrik makineleri devreye girdi.Bu süreçte elektrik makinelerini ilk kullanılmaya ABD ve gelişmiş Avrupa ülkeleri; Almanya, İngiltere, Fransa başladı.1958 yılına geldiğimizde otomasyon sistemlerine giriş çağı başladı ve seri üretim hız kazandı. Fabrikalarda yönetim birimleri sayesinde kolay bir şekilde üretim yapılabiliyor. 


Endüstri 4.0,  ya da 4. Sanayi Devrimi terimi ilk olarak 2011 yılında Almanya Hannover Fuarında kullanıldı. Alman hükumetinin kurduğu bir takım ile daha verimli, az maliyetli bir endüstri nasıl kurulur araştırmasıyla ortaya çıktı. Almanlar endüstrilerini 4.0'a 20 yılda geçirmeyi planlıyorlar. Almanya'da Bosch ve siemens 4.0 için öncü rol oynuyorlar. 

Endüstri 4.0'ın amacı nedir?

Endüstri 4.0 temel olarak Bilişim Teknolojileri ile Endüstriyi bir araya getirmeyi hedefliyor. Yeni Nesil Yazılım ve Donanım, yani bugünün klasik donanımlarından farklı olarak düşük maliyetli, az yer kaplayan, az enerji harcayan, az ısı üreten, ancak bir o kadar da yüksek güvenilirlikte çalışan donanımlar ve bu donanımları çalıştıracak işletim ve yazılım sistemlerinin kaynak ve bellek kullanımı açısından tutumlu olması hedefidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com