KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

17 Nisan 2016 Pazar

Bir İnsanda Ne Kadar Elektron, Proton, Nötron ve Atom Bulunur?

   Hiç merak ettiniz mi bir insanda bir insanda ne kadar elektron, proton, nötron ve atom bulunur? Peki insanda bulunan elektronları toplasak ve 1 metre uzaklığına da 1 Coulomb'luk bir yük koysaydık birbirlerine karşı uyguladıkları elektriksel kuvvet ne kadar olurdu?

Bir 70 kilogram insan vücudunda yaklaşık olarak  7*1027 adet atom bulunmaktadır. Bir hidrojen atomunda ise 1 elektron ve bir proton bulunduğu, bir oksijen atomunda 8 elektron 8 proton ve 8 nötron bulunduğu, bir karbon atomunda ise 6 elektron, 6 proton ve 6 nötron bulunduğundan dolayı bu sayılarla toplam atom sayısı çarpıldığında yukarıdaki tablodaki verileri elde edebiliriz. Peki 1 metre uzaklıktaki bir Coulombluk yüke ne kadar kuvvet etki eder? Elimizdeki verileri formülde yerine koyarsak aşağıdaki verileri elde ederiz. Alttaki ilk tabloda bir insanda bulunun elektron, proton ve nötron sayıları yaklaşık olarak verilmiştir.

   Bu da demek oluyor ki bir insanda bulunan tüm elektronlar 1 metre uzaktaki 1 Coulomb'luk yüke devasa bir kuvvet uyguluyor.
  

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com