KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

14 Nisan 2015 Salı

Efsane-Marie Lu

   Hayatının çoğunu trafikte geçiren Amerikalı genç yazar Marie Lu, kendi tasarladığı dünyada anlatıyor romanını. Toplamda bu serinin 3 kitabı bulunmaktadır.
1-Efsane
2-Deha
3-Şampiyon
Konusu
   Ana karakterler Day ve June'dur. Kitapta sürekli savaş halinde olan iki grup vardır. Biri özgür savaşçılar yani Koloniler ve diğer savaşan takım ise Hükümet ve hükümetin başındaki Primo soyadlı Seçmen Primo'dur. Ülkeyi yöneten Primo yaptığı bir veba salgınıyla ülkesini zeyirlemektedir. İlaçlar sadece Seçmen Primo ve yandaşlarında bulunmaktadır. Halk veba nın ortaya çıkış nedenini bilmediğinden Seçmen Primo nun gerçek yüzünü bilmiyor.
   Olayların iç yüzünü bilen Koloniler ise buna çözüm olarak savaşı görmüşlerdir. Ana karakterlerden Day sokaklarda yaşayan ve çok iyi tırmanma, zıplama, hızlı düşünme, hızlı hareket kabiliyetine sahip ve hükümetin yaptığı sınavdan 1500 üzerinden 1500 yapabilen iki çocuktan biridir. June ise hükümetin kolları altında büyümüş ve ailesi hükümet tarafından öldürülmüştür. Fakat bunu öğrenene kadar hükümet adına bir çok şey yapmıştır.
   Serinin bu kitabında Day ve June tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Yıllardır hükümetin ajanı olan June, Day ile birlikte kolonilerin yardımıyla kaçmak zorunda kalırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com