KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

12 Nisan 2015 Pazar

Sherlock

   Sherlock İngilizlerin 25 Temmuz 2010'da BBC ekranlarına getirdikleri bir dizi. Sir Arthur Conan Doyle'ın kitaplarının bir uyarlaması olan dizi Sherlock Holmes İçin çekilen filmlerin yanında hiç de kötü sayılmaz. BBC'de şuana kadar 3 sezon her sezon başına 3 bölüm olmak üzere toplamda 9 bölüm yayınlandı. Her bölüm yaklaşık 90 dakika olup 2 yılda bir sezon yayınlanıyor.
   Kadrosuna gelecek olursak yönetmenliğini üstlenen Mark Gatiss dizide de Sherlock'un abisi rolünde oynuyor. Sherlock dizisi kitaplarının dışında 2000 li yıllarda geçiyor. Normalde kitabında pipo içmesi yazılıdır. Dizide ise Sherlock nikotin bantları kullanıyor. Dizi, bir nevi kitabın günümüze uyarlaması olarak düşünülebilir.
Oyuncular
   Oyuncu kadrosuna bakacak olursak; Sherlock rolünde ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch(Hobbit'teki ejderhayı da canlandırmıştı), Dr. Watson rolünde ise Martin Freeman(Hobbit'te Bilbo Baggins'i canlandırmıştı), Sherlock'un erkek kardeşi olarak Mark Gatiss, Jim Moriarty'i ise Andrew Scott canlandırıyor.
   Toplamda 3 sezonu yayınlanan dizinin 4. ve 5. sezonlarının çekimleri için start verilmiş durumda.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com