KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

10 Mayıs 2015 Pazar

İnce Memed 1 (Yaşar Kemal)

   Eğer Türk romancılarımızın en muhteşem eserlerini okumadıysanız size Yaşar Kemal'in İnce Memed serisini öneriyorum. Hiç sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olup serinin ilk kitabı İnce Memed 1'dir.
   Usta yazar Yaşar Kemal İnce Memed serisini 32 yıllık bir uzun sürede yazmıştır. İnce Memed kitabında genç ve öksüz bir gencin Memed'in Çukurova'daki zorlu hayatı anlatılıyor. Çukurova'da Abdi Ağa'nın ağalık yaptığı toplam 4 köy vardır. Abdi Ağa tüm köylülerden yüksek vergi alarak zengin olmuş ve köylüleri öldürmekle korkutuyor. Memed'de Abdi Ağa'nın tarlalarından birini sürmek zorunda bırakılmıştır. Bir gün Memed Abdi Ağa'ya baş kaldırır ve köyden kaçarak dağa çıkar. Memed eşkiya olmuştur. Günlerini jandarma komutanı Recev Çavuş la çatışarak geçirir. Sevdiği kızı da köyden kaçırmaya çalışan Memed çok zor zamanlar geçirmek zorunda kalır. Memed dağa çıkınca Abdi Ağa Memed'in annesini köyün ortasında herkesin gözü önünde döver. Memed buna dayanamaz ve Abdi Ağa'yı aramaya başlar. Memed eşkiyayken birkaç dost edinmiştir ve bu dostlarıyla köyleri basıp Abdi Ağa'yı aramaktadır. Çukurova'da bir çok eşkıya takımı bulunmaktadır. Memed yaşamını sürdürebilmesi için bu eşkıya çeteleriyle de savaşmak zorundadır. Bakalım Memed amacına ulaşıp Abdi Ağa'yı öldürebilecek midir?
   Kişisel yorumuma gelecek olursak kitap şu ana kadar okuduğum Türk romanlarının en iyisi diyebilirim. Okuduğum Türk romanları sayısı ne kadar az olsa da artık bir Türk romanı hastası oldum sanırım. Serinin diğer kitaplarını da en kısa zamanda okumayı planlıyorum. Umarım siz de beğenirsiniz. Okuduktan sonra yorumlarınızı bekliyorum :)
Yaşar Kemal (2010)

2 yorum:

  1. biraz daha güncel şeyler önerirsen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye türünde Türk romanı okumak isterseniz Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası'nı öneririm.

      Sil

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com