KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

6 Mayıs 2015 Çarşamba

Kyle XY (En beğendiğim bilim kurgu dizisi)

   Arkadaşlar en beğendiğim bilim kurgu dizisi olarak Kyle XY bir ABD yapımı dizisi olup ABC Family kanalında yayınlanıyordu. Türkiye'de de TNT ve Dizimax' te yayınlandı. Toplamda 3 sezon olup 43 bölüm bulunmaktadır. Hiç bir zaman izlerken sıkılmadığım dizide Matt Dallas ana karakterdir.
   Matt Dallas dizide Kyle ı canlandırıyor. Kyle ormanın ortasında çıplak bir şekilde uyanır ve Dünya hakkında hiç bir şey bilmiyordur. Çevreyi inceler, her şey ona yabancı gelmektedir. Kyle sokaklarda çıplak dolaşırken polisler tarafından yakalanır ve çocuk yetiştirme yurdu tarzı bir yere verilir. Dizinin bu kısmında Nicole Trager bu yurda görevi psikolojik danışmanlık olarak gelir ve Kyle hakkında anlatılanlara yoğunlaşır. Kyle'ın normal bir insan olmadığını anlar. Kyle'ı evine götürüp tedavi etmek ister. Ancak Kyle daha konuşmayı bile bilmemektedir. Trager ailesinde bir kız ve bir erkek yani Josh, Lori ve babaları Stephen yaşamaktadır. Şehrin merkezine yakın bir yerde iki katlı bir evleri bulunmaktadır.
   Çok zor olmasa da Lori ile Josh yeni çocuğu kabul ederler ve onunla ilgilenmeye başlar. Yavaş yavaş konuşmayı da öğrenen Kyle'ın çok hızlı koşmak, çok zeki olmak ve çok zeki olmak gibi yetenekleri bulunmaktadır. Kyle bir gün evdekilerden habersiz dışarı çıkar ve yan evden gelen piyano sesine yönelir. Yavaşça yan evin kapısını açar ve piyano çalan kızı görür. Parça bittiğinde kız arkasına döner ve Kyle'ı görür. Kızın adı Amanda'dır. Kyle hemen oradan uzaklaşır ve Trager ların evinin garajı olan odasına döner. Müthiş bir çizim yeteneği olan Kyle gördüğü kızı çizer.
  Amanda günler geçtikçe bu çocuğa aşık olur. Kyle da Amanda'ya aşık olduğundan çıkmaya başlarlar. İlerleyen günlerde Trager lar Kyle dan şüphelenmeye başlarlar. Çok zeki oluşu ve yaşadıkları sıradışı olaylardan sonra Kyle'ın farklı bir insan olduğunu anlarlar. Kyle da kendisinin kim olduğunu tam olarak bilmemektedir. Sürekli gördüğü rüyaları çizen Kyle ailesini veya kim olduğunu bulabilecek mi? İzleyin öğrenin:)
Beğenerek izlediğim diziyi birkaç ay sonra bir daha izlemeyi planlıyorum. Umarım siz de beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum:) Dizi ilk bölümünden beri sizi içine çekecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com