KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Simyacı (Paulo Coelho)


KİTAP YORUMU:
   Arkadaşlar kitap çok büyük olmasa da bir çok derin anlamlar içeren cümleler ve kelimeler kullanılmış. Simyacı 1988 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında kitap listelerini alt üst eden, aylarca liste başı olmuş bir kitaptır. Eski şarkı sözü yazarı olan Paulo Coelho yeteneğinin derinliklerini bu kitapta da bariz belli etmiş. Kitap İspanyol bir çobanın hayatını kişisel menkıbesini yani hayatının amacı olan hikayesini yaşıyor. Paulo Coelho kitabı İspanyol çobanın ağzından anlatmış. Çoban Santiago okul çağına geldiğinde babası onun bir din adamı olacağını söylemiş ve Santiago'yu bir hristiyan kilisesine öğrenci olarak göndermiş. Santiago babasının istediği gibi bir iki yıl bu okula gider. Ama Santiago'nun yapmaktan zevk aldığı bir şey vardır: gezmek. Santiago babasıyla konuşur ve babasından aldığı bir kese altınla çobanlığa başlar. Hem çobanlık yapacak hem de dağ bayır gezecektir. Santiago şehir şehir dolaşır ve sürüsünden elde ettiği yünü tüccarlara satar. Bir gün bir şehirde yün satmak için tüccarı beklerken bir yaşlı adamla karşılaşır. Yaşlı adam Santiago'nun okuduğu kitapla ilgili bir şeyler söyleyerek Santiago'nun dikkatini çekmeyi başarır. Ardından Santiago'ya Mısır'daki piramitlere gitmesini ve kişisel menkıbesinin hazinesini orada bulacağını söyler ve 2 adet taş hediye eder. Taşlardan biri Ummim diğeri de Tummim'dir. Bu taşları kararsız kaldığında soru sorması için kullanması gerektiğini söyler.
   Santiago'nun Mısır yolculuğunda bir çok şey yaşar. Parasını bir İspanyola çaldırır ve bu yüzden bir yıl bir billuriye dükkanında çalışmak zorunda kalır. Ardından kazandığı parayla Mısır'a devam eder. Çölü geçmek için bir kervanla anlaşır. Kervanda sürekli kitap okuyon İngiliz, Santiago'nun yakın arkadaşı olur ve yolculuk boyunca onunla sohbet ederler. İngiliz de meşhur simyacıların aradığı ölümsüzlük iksirini aramaktadır. Bakalım Santiago ve İngiliz kişisel menkıbelerini başarıyla bitirebilecekler mi?

Kişisel görüş:
   Arkadaşlar ben kitabı çok heyecanlanarak okumadım ama her kelime ve cümle özenle yazılmış bu kitapta. Her cümlede dünyada yaşam ile ilgili, amaçlar, hedefler, insanın hayatının gereği gibi felsefik düşünceleri çok güzel bir şekilde anlatmış Paulo Coelho. Okumanızı tavsiye tabiki ederim. İleride tekrar okunacaklar listesine Simyacı'yı da eklemiş bulunuyorum.

Kitaptan beğendiğim bir söz: "Bir şeyi yapmak o şeye başlamaktan ibaret değil midir?"

GoodReads için tıkla!
Sizin için en ucuzunu araştırdım burdan alabilirsiniz. 25. özel basım(ciltli kutulu) Tıkla!

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com