KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

25 Haziran 2015 Perşembe

Who Am I (2014)


   Who am I yani ben kimim filmini izledim. O kadar beğendim ki haftaya bir daha izlemeyi düşünüyorum. Bazı sahneleri kaç kere geri sarıp tekrar izledim. Film gerçekten çok güzel. İlk önce filmin Alman yapımı olduğunu görünce biraz çekindim. Ama gayet iyi iş çıkarmışlar. Film 2014 yapımı.

Konusu

   Konusuna gelecek olursak film bir hacker çetesi ve savaştıkları diğer hackerları anlatıyor. Bizim başrolümüz Benjamin Engel. Benjamin içine kapanık bir genç. Genç yaşta annesini ve babasını kaybettiğinden babaannesine bakmak zorunda kalır. Annesinde çok kişilik hastalığı varmış ve bu yüzden delirerek kendini asmış. Benjamin bu aile düzeninden dolayı çok iyi bir çocukluk geçirememiş.
   Bir gün sevdiği kız Marie yi görür ve Marie sınavların zorluğundan bahseder. Benjamin de okuldaki sınav sistemini hackleyerek kıza yardımcı olmak ister fakat Benjamin yakalanır. Bu suça karşılık ceza olarak 50 saat sosyal hizmet verirler. Sosyal hizmet olarak sokaktaki çöpleri toplatırlar. Benjamin sokakta çalışırken 20'li yaşlarında bir genç gelir ve konuşmaya başlarlar. Adam, Benjamin'e niye ceza aldığını sorar. Benjamin de olayı anlatır. Benjamin bilgisayar dilinden anlıyordur. Bu konuştuğu adamla bir yere giderler ve bir çok hacker la tanışır. Beraber bir kaç hacker eylemi yaparlar.

   Bu gruba bir ad vermek isterler. Benjamin gülen palyaçoların kısaltması olan CLAY olsun der. Diğerleri de onaylayınca grubun ismi Clay olur. Bu hacker camiasında en iyi olan biri vardır. Kod adı MRX olan adam en çok tanınan en iyi gizlenen hackerdır. Clay amacı ise Mrx e kendilerini tanıtmaktır. Bunun için imkansızı hedeflemekten vazgeçmiyorlardı. Benjamin The BND yani Alman istihbaratı gibi bir kuruluşu hackleyelim der. Bunun için çalışmalara başlarlar. Bir gece BND binasına girerler ve sistemi hacklerler. Tek amaçları hackledik demektir fakat Benjamin hacklemekten fazlasını yapar. BND'den bir kaç dosya çalar. Bundan sonra başları belaya giren Clay bu işin içinden nasıl çıkacaktır?


   Filmin sonunda her şey ortaya çıkıyor. Sakın başlarda sıkılıp bırakmayın. Filmin sonu efsane bitirilmiş. Hayatımda izlediğim nadir filmlerden biri diyebilirim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com