KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

29 Mayıs 2015 Cuma

After Earth 2013 (Dünya : Yeni bir başlangıç)


   Bitirmemin üzerinden 10 dakika geçtiği için film hakkında daha rahat konuşabileceğim. Filmde Will Smith ve oğlu Jaden Smith baş karakterler olarak yer alıyor. İnsan ırkı dünyadan yüzyıllar önce ayrılmış ve dünyayı 1. derece karantina bölgesi olarak girilmez diye mühürlemişler. General Cypher Raige normal bir uçuş yaparken oğlunu da yanına almaya karar verir. Fakat yolda meteorlarla karşılaşınca gemi büyük hasar alır. Yok olmaktan kurtulmak için bir delikten atlamak zorunda kalırlar ve bir gezegenin yanına ışınlanırlar. Gemiyi hemen indirmek zorunda kalan tayfa 1. derece karantina bölgesi olan Dünya'ya kuralları çiğnemek zorunda kalarak iniş yaparlar. İniş çok zorlu olmuştur ve Kitai ile babası General Cypher Raige kurtulan 2 kişi olmuşlardır. Bir de gemide bulunan Ursa canlıdır. Ursa ne diye soracak olursanız; Ursa insanların başka bir gezegende savaştıkları canlılardır. İnsanları korkuturlar ve korkuyu izlerler. Bu yaratıklarla ancak hayaletler yani korkusunu sıfırlayabilen insanlar savaşabilirler.
   Dünyaya inince merkez koloniye yerlerini bildirmeleri gerekmektedir. Bunu yapabilmek için de bir cihaz var onu bulmalılardır. Gemide iki tane bulunan bu cihazın biri bozuk olunca ikincisini bulmaları gerekir. General Cypher Raige in iki bacağı da iniş sırasında kırılmıştır. Geriye sağlam kalan Kitai kalmıştır. Geminin Diğer yarısı yeryüzüne inerken 100 km ileride bir yere düşmüş ve diğer cihaz da bu kısımdadır. General oğluna bir görev verir ve 100 km lik yol için 4 günlük plan hazırlarlar. Gündüzleri normal sıcaklık olmasına rağmen geceleri dondurucu sıcaklıklar gözlenen dünyada gece dışarıda kalmak mümkün değildir. Bunun için gece olmadan sıcak bir bölgeye varmalıdır. Dünyanın oksijeni de yetersiz olduğundan oksijen kapsülü içen Kitai bu görev için hazırdır. Koşmaya başlayan Kitai yolda büyük zorluklarla karşılaşır. Bunların üstesinden gelmesinde babası ona destek olur. Kitai nin kolunda bulunan iletişim cihazıyla babası Kitai'yi adım adım izleyebilmektedir. Kitai yolda maymunlarla ve yırtıcı canlılarla karşılaşır ve bir şekilde bunların üstesinden gelir. Fakat en büyük sorun Ursa'dır. Ursa Kitai nin geçtiği yollara cesetler bırakarak Kitai yi korkutup izlemesine imkan sağlamak için uğraşmaktadır. Bakalım Kitai cihaza ulaşabilecek ve Ursa'nın hakkından gelebilecek midir? İzleyin öğrenin derim:)

Kişisel Görüş
   Arkadaşlar öncelikle film baba-oğul bir çekim olmuş. Filmde çok fazla karakter olmamasına rağmen sıkılmadan izledim. Wıll Smıth filmde kendi oğlunu oynattığı için büyük görevi oğluna vermiş. Kurgu yönünden değerlendirecek olursam; filmin kurgusunu beğendim. Zaten genellikle bilim-kurgu filmleri izlemeyi severim. İzlemenizi tavsiye ederim. Fakat size çok fazla bir şey katmayacağını da söylemekten çekinmemek lazım. İyi seyirler!

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com