KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

19 Mayıs 2015 Salı

Game of Thrones 5. sezon 6. bölüm merak edilenler

    Dün Game Of Thrones 5. sezon 6. bölümü izledim ve en merak ettiğim konulardan biri olan Arya'nın ne yaptığıydı. Dünkü bölümde biraz Arya hakkında bir şeyler anlattılar. Jaqen H'ghar sonunda Arya Stark'a ölenlerin nereye gittiğini gösterdi. Ölenlerin yüzleri koca bir mahzen gibi bir yerde saklanıyormuş. Açıkçası tahmin ettiğim şeylerden biriydi. Çünkü Jaqen istediği insanların yüzüne dönüşebildiğine göre ölenleri kullanıyor olabileceğini düşünmek te çok zor olmasa gerek.
    İşte Arya'nın merak ettiği ve ölenlerin götürüldüğü mahzen. Biraz ürkütücü gözükmesine rağmen Arya hiç çekinmeden mahzende dolaştı. Jaqen yani yüz değiştiren adam, Arya'nın hiç kimse olmaya hazır olmadığını fakat başka biri olabileceğine hazır olduğunu söyledi. Arya'nın öyküsü nasıl devam edecek gerçekten en çok merak ettiğim karkterlerden biri oldu.
    Eğer Arya yüzsüz biri olabilirse yani Jaqen'ın tabiriyle hiç kimse olabilirse sanırım ilk önce Cersei'den intikamını alacaktır. Dizinin bu bölümünde Sansa'nın Roose Bolton ile evlenmesine tahammül etmek çok zordu. Sansa'nın yerinde olsam direk kuleye çıkar mumu yakardım. Sonuçta Kuzey'de kendi evindesin ve işgalcilerin katillerin oğluyla evleniyorsun. Tahammül etmesi zor bir durum açıkcası.
    Merak ettiğim diğer bir konu ise Bran'e neler olduğu. 4. sezonun sonunda Bran amacına ulaşıyordu ve orada yaşlı bir adam ve küçük bir kızla karşılaşıyordu. Yaşlı adam Bran e yürüyemeyeceğini fakat uçabileceğini söylüyordu. 5. sezonda beklemiyorum ama 6. sezon olursa ki olacağına eminim gerek Bran olsun gerekse Daenerys'in Ejderhaları olsun efsanevi bir sezon olacağını tahmin ediyorum. Umarım beklentileri düşüren bir şeyler yapmazlar. Ayrıca Arya'nın da dizi boyunca yani 5 sezonda ne kadar büyüdüğü de dikkat çeken şeyler arasında. 
   
   

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com