KİTAP FİLM DİZİ TEKNOLOJİ

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Project Almanac (2015)

 
   Arkadaşlar öncelikle filmi izlemeye başlarken biraz endişeliydim.Çünkü internette Project Almanac yani Sonsuzluk Projesi filmini yayınlayan sitelerdeki yorumlar kötü yöndeydi. En çok şikayet edilen konu filmin tek kameradan çekilmiş gibi gösterilmesiydi. Fakat şöyle bir durum var ki filmin bu şekilde çekilmesi sizi filmin içinde bir karaktermiş gibi hissettiriyor.
 
   Filmin konusuyla ilgili spoiler vermeden konuşmak gerekirse; film bir üniversiteli gencin MIT denen bir fen bilimleri ya da Türkiye'deki Tübitak gibi bir bilim fuarında okumak için burs alması gereken bir öğrenciyi anlatıyor. Bu gencin adı David Raskin. Bu bursu kazanabilmek için sadece el hareketleriyle kullanılabilen bir drone helikopter icat etmiş ama tanıtım videosunu çekerken drone kontrolden çıkar ve video alt üst olur. Yine de David videoyu gönderir fakat 40 bin liralık okulun sadece 5 bin doları burs olarak verilir. David'in bir kız kardeşi ve bir de annesi vardır. Annesi David'in bursu kazanamadığını görünce evi satmaya ve okul masraflarını karşılamaya karar verir. David bu üzüntüyle tavan arasına çıkar ve babasının yaptığı icatlara bakar. Bunların arasında bir tane eski kamera bulurlar. David kamerayı alır ve için küçük yaşlarda çekilmiş bir doğum günü partisini görür. Videoyu dikkatlice izleyince David 4 yaşındaki doğum günü partisini kendi yaşında yani 19 yaşındayken çektiğini aynadan yansımasında görür. Hemen babasının evin altında bulunan laboratuvarına gider ve yerde gizli bir bölmede bir makine bulur.
   Bulduğu makinenin ne olduğunu anlamak David ve arkadaşları için çok zor olmaz çünkü David ve arkadaşları üniversitede mekanik ve fizik alanında okuyorlardır. David'in babası bir zaman makinesi icat etmiştir. David ve arkadaşları bu icatı tekrar canlandırmaya kararlıdırlar fakat bu makine onların başına daha kötü şeyler açacaktır.
   
   Benden bu kadar daha çok şey anlatırsam filmi izlemezsiniz. Film için kişisel yorumlarıma gelecek olursanız kötü yorumları filmi anlamayanların yaptığını düşünüyorum. Film gayet sürükleyici bir biçimde çekilmiş. Tek bir kameradan çekilmiş gibi gösterilmesi hoşuma gitti çünkü kendimi filmdeki karakterlerden biri gibi hissettim. Umarım sizde beğenirsiniz! İyi seyirler.
Jonny Weston
(DAVİD RASKİN)

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © BLIND AND FEARLESS | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com